Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Dagens trädgårdsfavorit: Renaissance Sophie

Publicerad 2012-09-08 10:57:34 i Trädgården,

Det är knappt man tror att det är sant. Men den här underbart persikofärgade rosen blommar nu hos oss. Renaissance Sophie heter hon och är nog den mest eleganta rosen hos oss.

Sitter just nu med en kopp kaffe. Sophie till höger, lavendel i ryggen och Flammentanz till vänster. Så ljuvligt att vara omgiven av rosor. Får en ny ide. Om man skulle ta och utvidga rabatten vid Sophie med flera rosor.... Tål att tänkas på.

Maken och sonen är på promenad och jag har rensat potagern från ogräs i 2 timmar. Och en kopp kaffe smakar bäst då, tycker jag. Och på morgonen. Önskar dig en härlig sensommar dag.

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-09-08 18:01:01

Visst är man värd en kopp kaffe när man jobbat i trädgården!
Din Sophie-ros är underbar!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela