Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Crowd sourcad Humlegården

Publicerad 2013-04-04 10:00:00 i Allmänt,

Vad gör man med överblommade vårlökar om man inte har en egen liten täppa att plantera ut dem i? De flesta hamnar nog i soptunnan, tyvärr. Därför blir jag så glad över parkförvaltningen i Stockholm som nu tar hjälp av allmänheten för att bidra till blomsterprakten i Humlegården.

 Den som bor i Stockholm kan under april, 3-24, lämna sina utblommade lökar i parklekerna vid Humlegården, Tessinparken och Gustav Adolfsparken. Parkförvaltningen hoppas på påskliljor, pärlhyacinter, tulpaner och krokus. Vilket bra initiativ! Hoppas många bidrar. Och jag ser redan fram emot resultatet nästa vår.

Tipstack till Slottsträdgårdsmästaren

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-04-04 20:14:13

Verkligen ett bra initiativ! Tänk, så många lökar som hade kastats annars!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela