Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Gästhuset - halvtid

Publicerad 2013-07-21 15:09:00 i Gästhuset,

Ett av sommarens projekt är att få klart gästhuset även invändigt. För två somrar sedan isolerades hela huset och vi lade liggande panel invändigt. Vi ville dock behålla de bärande konstruktionerna synliga, för att få en mer rustik känsla. Och för att golvet samt de bärande delarna har fått en så vacker grå ton. Här ska vi, tillskillnad från stora husets ganska ljusa och luftiga inredning med klara accentfärger, få till en jaktstugekänsla. Det blir smutsröda accenter och tyger i linne och bomull här inne.
 
´Maken har ägnat en hel del tid åt att slipa golvet och jag har såpaskurat det så det doftar ljuvligt. Och så har vi jagat sängar. Hade helst velat ha två enkelsängar a la typiskt 70-tal. Fururamar och ganska klumpiga ben, men se det går inte att uppbåda. Så det får bli klassiska resårbottnar istället.
 
Läs mer om gästhuset
 

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-07-21 16:33:03

So far, so good!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela