Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Trädgårdslängtan

Publicerad 2013-03-27 16:10:00 i Trädgårdsdesign,

Finns det något vackrare ord, ja mer passande ord så här års än just trädgårdslängtan. För den är här, bor här och gör sig påmind hela tiden. Ögonen dras till det som är grönt och til det som har ett uns av färg. Och solen, denna livgivare.
 
Kroppen törstar efter ljus och värme. Att bli uppvärmd. Att slippa jackor, halsdukar, mössor och vantar. Få luft på huden. Att inte frysa. Att få gå ut, gräva i jorden, odla och se saker växa. Att ta fram cykeln, cykla och känna hur solen värmer i ryggen, sitta vid en husknut i lä och dricka en kopp kaffe. Livet. Landet. Ledighetsparadiset.
 
Den här bilden, med Djurgårdsgröna slitna stolar, växtplanscher på väggen slår an just de här strängarna. Odlingsglädje, trädgårdslängtan, vårkänslor. Foto av Maria Richardsson / Nordic Design Collective. Gillar särskilt den fina tavlan Handpicked Objects och fina fjärilshandduken. Tipstack till bloggen Husligheter för inspirationsbilden jag inte kunnat släppa på flera dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela