Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Äppelblom på Svindersvik

Publicerad 2013-05-27 06:16:00 i Antikt och historiskt, Resor, Trädgårdsdesign,

Vilken härlig helg det har varit. Sol och sommarvärme. I lördags hade jag och Sonen picnic vid Ulriksdals Slott med sitt fantastiska orangeri och i söndags tog vi bilen till en av mina favoritplatser - den fina rokokogården Svindersvik. Svindersvik drivs av Nordiska museet och ligger fint vid vattnet i Nacka. Det är unikt på flera sätt. Unikt välbevarat och så unikt för att det är en av de mest väl bevarade sommarställena från 1700-talet. Själva gården kan man besöka under sommaren, juni-augusti, men caféet är öppet redan nu.
 
Här står de på rad - äppelfröknarna: Signe Tillish, Astrakan, Åkerö med flera. Och nu blommar det alldeles ljuvligt.
Som snö
Ett helt träd fyllt av gräddvita blommor

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-05-27 22:47:45

Underbara bilder i fin miljö!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela