Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Plommon och svartavinbärsknoppar

Publicerad 2013-05-26 15:58:00 i Trädgården,

Så tog jag då äntligen fram systemkameran. Det var länge sedan sist. Med kamera i mobilen har enkelheten kommit före det estetiska. Men nu så här när våren fullständigt exploderar vill jag komma nära växtkraften. Utforska, studera och förundras. Det går fort nu. För två veckor sedan var vi på Solåkra sist. Då hade björkarna musöron och plommonträdet knappt några knoppar. Och nu är allt i full blom. Ändå kan jag inte låta bli att publicera bilderna. Så här är min återblick.
Ni som följer bloggen vet att vi har körsbärsträd "en masse" på Solåkra. Men det här är inte körsbär - det är plommonknoppar. Prunus domestica "komet" som är ett tidigt höstplommon och ska funka hos oss i zon 4.
 
Och redan har det kommit svarta vinbär på busken. Älskar den här tiden.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-05-26 23:23:25

Fina bilder! Roligt att se bilder från ert vackra lantställe igen!
Ha det gott, kram, Monica

Svar: Ja nu är våren här och säsongen på gång igen.
Ledighetsparadiset Solåkra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela