Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Höstgräva

Publicerad 2013-10-12 08:57:30 i Allmänt, Trädgården,Vilken fantastisk hösthelg. Det är nog ändå med ett visst vemod så här års. Det är stängningshelg. Mullvadarna här på tomten har redan påbörjat höstgrävningen och i alla  landen slokar perennerna med bruna blad. Den frodiga säsongsavslutningen har bytts mot säsongsslut. Men vackert är det. Träden runtom oss visar upp hela spektrat av gulröda nyanser. Löven lyser som guld mot en klarblå himmel. Och jag ser fram emot en hel dag i trädgården. Landen ska grävas upp, rosorna ska skyddas och huset ska tömmas på sommar. Kanske blir det en tur till i år - när den nya kaminen har installerats. Trevlig helg!


Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-10-12 10:41:17

Vilka vackra bilder, speciellt den sista!
Ja, visst är det lite vemodigt att "stänga ner" för vintern!
Jag minns hur det var när vi hade detta som sommarstuga. Nu ser man det ju hela året om, men det är ändå lite vemodigt när trädgårdsmöblerna ska tas in! Vilket dom ska - idag!
Men sen återstår "lite" räfsning, nerklippning av perenner etc.
Ha en riktigt skön helg i ert fina Solåkra!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela