Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Common poppy - Kornvallmo

Publicerad 2012-09-21 08:05:00 i Trädgården,

Papaver Rhoeas (Kornvallmo) är ett av våra vackraste ogräs. Skulle gärna kunna tänka mig en äng fylld med röda vallmo - för min inre syn på den delen av tomten, bakom potagern, som inte hör till oss utan till bonden vars torp vårt en gång hörde till. Men det får jag förstås inte göra - även om det kliar i fingrarna - av flera skäl. Dels är det inte vår mark och dels sprider sig vallmo något så rysligt att man aldrig kan bli av med det har jag hört.
 
De skira röda bladen, de vackra frökapslarna - ja det är en granner växt. De här är plåtade tidigare i sommar under en tur på Långholmen vid Stora Henriksvik. Här är ytterligare ett inlägg från Långholmsturen. 
 
Läs mer om Kornvallmo här

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-09-21 15:39:37

Ja, vallmo är verkligen underbart - som en tavla av Monet...
Bara man inte tar in dom, för kronbladen faller av inom ett dygn och så skräpar dom alldeles förskräckligt!
Ha en skön helg, kram, Monica

Svar: Där sa du det. Ytterligare en anledning till att inte ha vallmo. De funkar inte i en bukett. Tyvärr
Ledighetsparadiset Solåkra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela