Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Tillbakablickar

Publicerad 2012-09-23 08:22:00 i Huset,

Har ägnat några timmar åt att göra tillbakablickar här på bloggen. Det var just möjligheten att göra återblickar i kombination med att samla projekt och idéer i en digital dagbok som var syftet med den när jag och maken startade den för 4,5 år sedan. Från början var den tänkt som en plats att samla inspiration till inredningen av torpet, men ganska snart tog trädgårdsintresset fart och det blev plats för fler och fler växter. Och makens inlägg, då. Ja de har blivit färre och färre, ja rent av obefintliga.  
 
Vi köpte huset hösten 2007, ganska exakt fem år sedan. Och första påsken inleddes renoverandet. Bilden ovan är från den första säsongen.
 
I september 2008, den första hela säsongen, började vi göra om förstukvisten, jag ritade en ny dörr och den kom. Vi lagade golvet vid entrén och satte dörren på plats, och så plockade vi bort masoniten och fick se en bit av 1700-talshuset. Och nu ser det ut som bilden överst.
 
Och så potagern. Tänk, så här började det. Vi hittade gräslök och rabarber och det bestämde platsen för vårt första trädgårdsland, som sedan utökades i flera omgångar till den nuvarande.
 

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-09-23 11:13:09

Nu har jag kollat på alla dina länkar till tidigare inlägg. Det har verkligen hänt saker både i och utanför ert fina torp!
Visst är det härligt att ha allt på bloggen!
Ha en fin söndag, kram, Monica

Svar: Ja det är härligt att ha allt på bloggen.
Ledighetsparadiset Solåkra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela